Hur mår din personal? kan man ju undra
En vanlig orsak till smärtor och stelhet i kroppen är ensidigt repetitivt arbete, det vill säga monotona arbetsuppgifter. Exempel på sådana arbetsuppgifter kan vara att sitta i kassan eller kontorsarbete.

I en del arbeten ingår tunga lyft. Jag kan erbjuda dina anställda förebyggande behandling, rehabiliteringsövningar samt ergonomitips i syfte att undvika återkommande besvär.

Som arbetsgivare kan du få göra avdrag för kiropraktisk behandling av dina anställda. Till exempel får du göra avdrag för behandling som håller sig inom ramen för skattefri friskvård om den erbjuds hela personalen. För mer information se skatteverkets hemsida om fri förebyggande behandling och rehabilitering här.

2010 publicerades en rapport som visar att kiropraktisk behandling är en effektiv behandlingsmetod vid bland annat besvär som spänningshuvudvärk, migrän, nacksmärta och ryggsmärta. För dig som arbetsgivare innebär det att du kan spara pengar genom att förhindra sjukskrivning på din arbetsplats och samtidigt få en välmående personal. Se rapport här.

Enligt försäkringskassans offentliga uppgifter var ryggvärk år 2010 den tredje vanligaste sjukfallsorsaken.

Välkommen att kontakta mig för en lösning som passar just Ert företag!

Markus Lenz

Leg kiropraktor
Mobil: 070 – 547 59 59
E-post: markus@lenzkiropraktik.se